EğitimGenel

2010 YGS Sınavının Soruları ve Cevapları

Geçtiğimiz hafta 11 nisan pazar günü 1,5 milyon öğrenci kaderlerini belirleyecek olan 2010 YGS sınavına girdi. Bu sene ilk defa yapılan YGS sınavı, iki aşamalı sınavlardan ilki. İkinci sınav LYS ise haziran ayı içerisinde yapılacak. YGS sonuçları ne zaman açıklanacak? diyenler içinse ÖSYM, mayıs ayının ilk haftası sonuçları açıklayacağını duyurdu.

 

YGS‘ de (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) Türkçe, Temel Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler konularından 40’ ar soru olmak üzere 160 soru soruldu.  Her aday için YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 olmak üzere toplam 6 farklı puan türüne ait puanlama yapılacak. Herhangi bir puan türünden 140-180 puan arası alan adaylar, açıköğretim veya meslek yüksek okuluna başvruru yapabilecek. Herhangi bir puan türünden 180 ve üzeri almayı başaranlar ise haziranda LYS sınavına girmeye hak kazanacak.

YGS cevap anahtarını kontrol ettikten sonra, tahmini YGS puanınızı öğrenmek için daha önce yayınladığımız YGS Puan Hesaplama konusuna göz atabilirsiniz.

YGS 2010 soruları ve YGS 2010 cevaplarını kontrol edebilirsiniz.

2010 YGS Soruları ve Cevapları

Ön Kapak
Genel Açıklama
Türkçe Testi
Sosyal Bilimler Testi
Temel Matematik Testi
Fen Bilimleri Testi
Arka Kapak
Cevap Anahtarı

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu